Glas Tamnave stampa

ТРЕЋИ КОЦЕЉЕВАЧКИ КЛИМА БЛОК МАРАТОН

Коцељева, 2. новембар 2012. у 22:04

Аутор: Верољуб Бабић

ТРЕЋИ КОЦЕЉЕВАЧКИ КЛИМА БЛОК МАРАТОН

Победник трке задовољства био је Жарко Марковић из Уба

Након дводневног Фестивала зимнице Коцељева је била домаћин још једне манифестације. Oдржан трећи пут за редом Клима блок маратон. Ова спортска манифеста-ција чији организатор је општина Коцељева а генерални покровитељ компанија Алас холдинг, окупила је чак 183 такмичара како из Србије тако и из земаља у окружењу. Почетак маратона најавили су, ревијалним тркама у четири категорије најмлађи становници ове општине, малишани из вртића као и школска група.
Победник трке задовољства био је Жарко Марковић из Уба који је стазу дугу два километра истрчао за нешто више од шест и по минута.У конкуренцији мушкараца Саша Столић из Београда први је прошао кроз циљ у полумаратонској трци, другопласирани је био Шапчанин Дејан Богићевић, док је треће место припало Милошу Миловановићу из Панчева.
Победница прошлогодишњег маратона Маријана Чегар-Лукић из Апатина овога пута била је најбржа у полумаратону. Друго место заузела је атлетичарка из Тузле Рахима Зукић, а на победничком постољу, као трећепласирана, нашла се Александра Маринков из Панчева. И у женској и у мушкој конку-ренцији маратонску стазу дугу 42 километра најбрже су истрчали Мађари. Прво место у конкуренцији маратонки освојила је Ева Варга, док је Лидија Микош из Панчева кроз циљ прошла као другопласирана.
Победник трећег коцељевачког Клима блок маратона је Mађар Нађи Тамаш. Друго место припало је његовом земљаку Олаху Тамашу, док је такмичар из Кикинде Небојша Миленковић заузео треће место. Нажалост, до прошле године у нашој земљи било је регистровано 180 атлетских клубова, а данас их је за 40 мање.
Истог дана одржана је и традиционална бициклијада која окупља све већи број становника овог краја од седам до 77 година.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 276 (19. новембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
3. децембар 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 275 (5. новембар 2020.)

Број 274 (22. октобар 2020.)

Број 273 (8. октобар 2020.)

Број 272 (24. септембар 2020.)

Број 271 (10. септембар 2020.)