Glas Tamnave stampa

ХАЈКА НА ПРЕДАТОРЕ

Уб, 23. јануар 2013. у 14:23

Аутор: Драгана Недељковић

ХАЈКА НА ПРЕДАТОРЕ

Одстрељено седам лисица. Улов представља својеврсни тамнавски рекорд, јер су лисице одстрељене у пречнику од непуна три километра. То је очигледан показатељ да је овај предатор у експанзији.

Мала хајка на предаторе, коју је група од шест ловаца недавно организовало на терену Стубленице, у ревиру број 2, претворила се у својеврсни тамнавски рекорд - у пречнику од непуна три километра, за једно преподне, одстрељено је чак седам лисица.
- То је очигледан показатељ да је овај предатор у експанзији, а самим тим представља велику претњу како за племениту дивљач, тако и као могући извор и преносилац беснила – упозорава млади ловац Иван Поповић из Стубленице, један од учесника хајке. Поред Ивана, добар поглед и мирну руку имали су и његов брат Немања, комшија Драган Леонтијевић и убски ловци Владан Ранковић, Лазар Николић и Миладин Ковачевић. Ова хајка сигурно не би била тако успешна, напомињу они, да ловце нису пратили одлични пси, и то две керуше немачког ловног теријера и један брак јазавичарке, које су покренуле лисице и из јама и са површине.
Иста група ловаца планира да и даље организује хајке на свом терену, како би смањили број штеточина које десеткују племениту дивљач. А ње је све мање, каже Иван Поповић, уз објашњење да је неколико фактора на то утицало.
- Најпре, имали смо дугу и веома хладну зиму, па пролеће са доста падавина и поплавама, а затим јако топло и сушно лето. Када на све то додамо велики број предатора и паса луталица, и те како имамо разлога за бригу. Оно што нас посебно брине јесте све већи број шакала, који представљају велику опасност за дивљач, поготово за зеца и срну – нагласио је Иван Поповић.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)