Glas Tamnave stampa

МИЛИОН ЕВРА ЗА НОВИ АСФАЛТ

Уб, 17. фебруар 2013. у 12:19

Аутор: Драгана Недељковић

МИЛИОН ЕВРА ЗА НОВИ АСФАЛТ

ЈП "Путеви Србије" граде две деонице кроз Тамнаву

Приликом недавне посете убској општини, генерални директор ЈП „Путеви Србије” Зоран Дробњак је након састанка са првим човеком општине Дарком Глишићем, најавио улагања од око милион евра у изградњу саобраћајне инфраструктуре. Током сусрета, Дробњак и Глишић договорили су реализацију неколико пројеката у наредном периоду, али су као приорите у текућој години издвојили два: асфалтирање деонице кроз заселак Буковица на регионалном путу Новаци – Памбуковица у дужини од пет километара, као и два километра улазног правца из Коцељеве према Новацима.
- Јавно предузеће „Путеви Србије” финансираће изградњу обе саобраћајнице, а радови ће започети чим временски услови дозволе. Укупна вредност инвестиција је сто милиона динара и мислим да су то значајна средства која ћемо ове године уложити у развој путне мреже на територији Тамнаве – рекао је том приликом Дробњак.
Изразивши задовољство постигнутим договором, председник општине Уб Дарко Глишић је подсетио да на изградњу деонице кроз Буковицу Новачани и Памбуковчани чекају више деценија.
- Ради се о пројекту од виталног интереса, јер осим што спајамо два дела општине, решавамо и дугогодишње проблеме мештана који живе на потезу овог пута. Локална самоуправа је немоћна да ову инвестицију изнесе у обиму и на начин који је неопходан да се уради, због чега су „Путеви Србије” од велике помоћи. Надам се да ћемо током године имати прилику да пут отворимо и похвалимо се послом који ће бити од користи за све грађане – истакао је Глишић који је, након састанка у општини, са гостом заједно обишао заселак Буковицу у Памбуковици.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)