Glas Tamnave stampa

УБЉАНИН У РЕДОВИМА ШАМПИОНА

Уб, 30. април 2013. у 16:20

Аутор: Бранко Матић

УБЉАНИН У РЕДОВИМА ШАМПИОНА

ГЛАС ТАМНАВЕ“ представља: Никола Марковић, рукометаш Партизана

Из убске рукометне школе изашао је још један велики таленат, 15-о годишњи Никола Марковић већ је ранијих година скренуо пажњу својим несвакидашњим потенцијалом, а као потврда вредности стигао је позив ништа мање него првака Србије београдског Партизана! Деби у „црно- белом“ дресу млађаног средњег бека био је као из бајке- Марковић је проглашен за најбољег играча турнира „Јосиф- куп“ у Лесковцу, а као награду за добре партије Никола је добио прилику да брани боје Партизана на Првенству Србије у Смедереву у конкуренцији дечака годину дана старијих од њега!
Садашњи рукометаш црно- белих прве рукометне кораке направио је на Убу код тренера Душана Голубовића, а иако је брзо уследио прелазак у Колубару, Марковић је још увек снажно везан за РК Уб. С обзиром да тек завршава осми разред у ОШ „Милан Муњас“, од понедељка до петка је редован на тренинзима кадетске селекције (тренер Душан Видић) и првог тима, а викендом се ставља на располагање тренеру Андреји Вукојевићу на Бањици. У Лазаревцу се о његовом развоју бринуо Миодраг Дробњак, а није тајна да би Марковић требао да се ускоро нађе на списку селектора Мицковића и Драгићевића за наредне репрезентативне акције момака 1998. годишта. Ватрени „звездаш“ који сада на грудима носи грб најљућег ривала каже да су му идоли Никола Карабатић, Ивано Балић и Дијего Симонет, не крије да није баш луд за школом, а сви који га знају кажу да је фанатик када је у питању рукомет и тренинг. О квалитетима млађаног Марковића потражили смо мишљење на стручној адреси, мало ко познаје младог рукометаша боље од тренера Душана Видића:
- Реч је о огромном потенцијалу, красе га добра техника и изузетан шут, било са паркета или скок-шут. Експлозиван је, има урођену спортску дрскост која је неопходна за високе домете, креативан, са богатим репертоаром финти. Сјајно сарађује са пивотима, посебно са још једним Убљанином Миленковићем који такође игра у Партизану. Да буде комплетан играч, мораће да поправи игру у одбрани, некад и да стиша темперамент када је то потребно. Невиђен је радник, рукомету је посвећен максимално и има све предуслове да буде сјајан рукометаш- не шкртари са комплиментима тренер кадета Уба.
Из педагошких разлога, сачекаћемо још мало на Николине изјаве, оно што он не заборавља да истакне је безрезервна подршка породице, а сва је прилика да ћемо о млађаном Марковићу чути још пуно лепих ствари...

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)