Glas Tamnave stampa

НАСТАВАК УЛАГАЊА У ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ

Уб, 2. мај 2013. у 10:13

Аутор: Драгана Недељковић

НАСТАВАК УЛАГАЊА У ЕНЕРГЕТСКИ СИСТЕМ

Расни састанак руководства "Електросрбије" Краљево и Локалне самоуправе Уб

Мимо раније уговорених радова на реконструкцији 40 километара нисконапонске мреже у 15 Месних заједница, због проблема у снабдевању струјом ове године биће интервентно санирана и ННМ у Врелу, као и све друге критичне мреже, договорено је на радном састанку руководства локалне самоуправе и „Електросрбије” Краљево, који је прошле недеље одржан на Убу. Састанак је уприличен на иницијативу председника убске општине Дарка Глишића, а поред његовог заменика Александра Јовановића Џајића, присуствовали су му генерални и финансијски директор „Електросрбије”, Срђан Ђуровић и Милена Радивојевић, као и Зоран Николић и Веселин Шиљеговић, директори ЕД Ваљево и ЕД Лазаревац. Изразивши задовољство због прве посете челника Привредног друштва „Електросрбије” убској општини, Глишић је рекао да је у „директном разговору са најодговорнијим за снабдевање електричном енергијом на територији Тамнаве постигнута сагласност о неопходности даљег улагања у електроенергетски систем. Уз наставак радова на реконструкцији нисконапонске мреже, од стратешког значаја је изградња трафо станице, јачине 110 киловолти, чиме би се решили проблеми неквалитетног снабдевања потрошача и преоптерећења постојећих капацитета, али и обезбедили енергетски предуслови за развој индустрије.
Привредно друштво „Електросрбија” Краљево покрива једну трећину територије Србије, односно 55 општина и градова укупне површине од око 25.000 километара, на којој се налази 1,1 милион електричних стубова, напоменуо је својим домаћинима директор овог предузећа Срђан Ђуровић.
- Дужина нисконапонске мреже у ЕС Краљево је 50.000 километара, од чега је половина још увек на дрвеним стубовима и то је један од наших највећих проблема. Темпо и динамика улагања је таква да брзо не можемо све да заменимо, али на основу неких наших прегледа радимо тамо где је најнеопходније и најпотребније, као што је нисконапонска мрежа у тамнавским селима. „Електросрбија” Краљево ће дати максималну подршку локалним огранцима, с обзиром да општина Уб захвата два огранка: Ваљево, који има 90 процената територије и Лазаревац. Од општинског руководства очекујем подршку у решавању имовинско-правних односа и приликом прибављања грађевинских дозвола, а од локалног становништва помоћ у извођењу грађевинских радова, што је врло мало у односу на значај и вредност укупног посла – изјавио је Ђуровић, додајући да је овим састанком интензивирана будућа сарадња са убском општином.
Након састанка, гости су у друштву домаћина обишли убску Пословницу ЕД Ваљево, где их је директор Младен Петрић ближе упознао са актуелним пословима и планираним пројектима у текућој години.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)