Glas Tamnave stampa

ПРИ КРАЈУ РАДОВИ НА УБАЧИ

Уб, 6. јун 2013. у 20:00

Аутор: Драгана Недељковић

ПРИ КРАЈУ РАДОВИ НА УБАЧИ

До 15. јуна биће приведени крају сви радови на регулацији корита реке, у укупној дужини од око шест километара

Радови на регулацији реке Уб биће завршени до 15. јуна, обећали су најодговорнији извршиоци на овом капиталном пројекту, на састанку који је у понедељак одржан на Убу, на иницијативу директора ЈВП „Србијаводе” Горана Пузовића. Домаћин скупа био је председник општине Уб Дарко Глишић, а из „Србијавода” присутни су били још директор и главни инжењер на пројекту, као и Ђурађ Шурлан из министарства финансија, начелници Регионалног и Општинског штаба за ванредне ситуације, представници извођача, надзорног органа и КЈП „Ђунис”.
- После две године напорног рада, пројекат реконструкције регулисаног корита реке Уб кроз градско насеље довели смо до краја и надам се да ћемо 15. јуна моћи да пресечемо врпцу и предамо овај леп
објекат на управљање граду. Желим да се захвалим локалној самоуправи на партнерском односу у реализацији пројекта и управо добра и коректна сарадња општину Уб квалификују и за неке будуће радове који ће уследити – истакао је Пузовић.
Локална самоуправа припрема документацију за још неколико пројеката уређења речних водотокова, како би опасност и штете од поплава свели на минимум, рекао је председник убске општине Дарко Глишић, док је Ђурађ Шурлан подсетио да је радове на регулацији Тамнаве и Убаче финансирала Светска банка, са којом је министарство у преговорима о продужетку инвестирања у пројекте заштите од поплава. „Пара има, на општини Уб је само да среди пројекте и документацију и идемо даље. Имали смо добру сарадњу са општином Уб и надам се да ћемо је имати и у будуће”, казао је Шурлан.
Поред 1.700 метара уређеног корита кроз централну градску зону, регулацијом Убаче додатно су обухваћени земљани радови у дужини од три километра низводно и око 1,5 километара узводно.
- Овим радовима желимо да заокружимо систем заштите од поплава. Уб је то заслужио, зато што је локална самоуправа на време решила имовинско - правне односе и што нам је, испуњавајући своје обавезе, помогли да завршимо радове. Пројекат реконструкције регулисаног корита реке Уб сматрам једним од најуспешнијих пројеката које је предузеће „Србијаводе” реализовало преко Светске банке и његова вредност је око 3,8 милиона евра. Тренутно, у фази пројектовања је регулација Грачица, коју смо почели да решавамо кроз регулацију реке Тамнаве. Уколико би био одобрен нови кредит Светске банке за 2014. годину, мислим да бисмо 2015. били спремни да радимо и регулацију Грачице, наравно уз помоћ општине – навео је Звонимир Коцић, директор пројекта регулације реке Уб.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)