Glas Tamnave stampa

СТРУКА НА ЛИЦУ МЕСТА

Уб, 1. јул 2013. у 16:45

Аутор: Милан Миловановић

СТРУКА НА ЛИЦУ МЕСТА

"Еко Тамнава" Каленић - почела жива активност на изради пројектне документације

Представници конзорцијума којем је поверен посао припреме пројектне документације за изградњу Регионалне депоније и Рециклажног цетра у Каленићу прошлог четвртка су, организовани као један тим, изашли на терен са циљем да, на лицу места, прецизирају распоред објеката, инфраструктуре и инсталација на површини од око 30 хектара будуће својеврсне индустрије за депоновање и рециклажу отпада, као и производњу, врло вероватно, електричне или топлотне енергије за даљинско грејање. Били су ту стручњаци из Института "Кирило Савић", предузећа "Геодата", "Геоинг" и "Архиплан", с све под будним оком назорних органа које је одредила Европска унија као инвеститор.
-Наша улога је, практично, руковођење и онтрола Пројектног тима који је формиран од еминентних стручњака из фирми које чини конзорцијум.-истиче Зоран Маринковић, руководилац надзора на изради пројектно-техничке документације будућег привредног дива у Каленићу.- Превасходни циљ овог изласка на терен је дефинисање радова које је потребно извести. Данас смо направили прелиминарни план распореда објеката и договорили се да одмах, свако појединачно за себе, прецизирамо своје акционе планове и ускладимо их тако да цео посао буде заврђшен у предвиђеном року од шест месеци, Ако не искрсне нешто непредвиђено, тај рок ће бити испотшован.
Поред Зорана Маринковића, од стручњака веома важних за реализацију обимног посла ираде прокетне документације, у тиму који је изашао на радни договор на терену, ту су били доктор Милован Ракијаш (геолог), Јелена Јелић Маринковић, просторни планер и други.
Сада предстоји израда геодетских подлога (такозвана препарцелизација), затим истраживања ради израде геолошке подлоге са подацима о саставу тла, подземним водама и другим важним факторима од којих зависи даља израда пројектне документације.
 Важан помена је и план да се, распоредом објеката, избегну скупи земљани радови на одвожењу брда јаловине (наводно су настала деловањем једног рукавца реке Колубаре). Ту ће, како је рекао Радомир Стевановић, директор "Еко Тамнаве", коментаришући планове, бити засађено разно растиње и урећен својеврсни парк. У сваком случају, активности у Каленићу дефинитивно се кренули у правом смеру- напред.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)