Glas Tamnave stampa

МРКОЊИЋ ПОСЕТИО РУКЛАДУ

Уб, 25. јул 2013. у 17:50

Аутор:

МРКОЊИЋ ПОСЕТИО РУКЛАДУ

Прва деоница Коридора 11, од Уба до Лајковца, биће потпуно завршена до краја године, изјавио је данас министар саобраћаја Милутин Мркоњић

Министар саобраћаја у Влади Републике Србије Милутин Мркоњић потврдио је данас у Руклади да ће прва деоница Коридора 11, од Уба до Лајковца, бити потпуно завршена до краја године, и оценио да се радови на том коридору одвијају веома успешно.

 Мркоњић је приликом обиласка радова на тој деоници која пролази кроз Рукладу, на укрштању аутопута са локалним путем Уб–Лајковац, навео да се радови на деоници од Љига до Прељине, које изводи азербејџанска фирма "Азвирт", изводе с великом динамиком, као и да ће кинеска компанија ускоро почети да гради две деонице, од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига.

Министар је напоменуо да ће за Владу Србије, као приоритети у области саобраћаја и инфраструктуре, остати изградња коридора 10 и 11, планирана градња регионалног аутопута Појате-Прељина, реализација пројеката у железничком и водном саобраћају, као и решавање питања ЈАТ-а. 

Мркоњић је истакао да на деоници од Уба до Лајковца, која је део будућег аутопута од Београда до границе са Црном Гором, радове изводе домаће фирме "Путеви Ужице" и "Планум", и навео да се радови у вредности од 8,6 милијарди динара финансирају из буџета.

Он је саопштио да је на деоници пута Уб–Лајковац, чија је дужина 12,5 километара, до сада асфалтирано 4,6 километара, а преостало је спремно за асфалтирање, док се приводи крају и градња мостова.

Шеф пројекта задужен за градњу Коридора 11 у предузећу "Коридори Србије" Иван Павловић нагласио је да ће на траси од Уба до Лајковца у наредних месец дана почети асфалтирање незавршених делова тог пута, као и да су мостови већ завршени приближно 80 одсто.

Председник општине Уб Дарко Глишић истакао је да ће аутопут према Црној Гори, који пролази кроз ту општину, оживети тај део Србије и да ће од тог путног правца подједнаку корист имати и грађани и привреда.

Радови на деоници пута од Уба до Лајковца су званично почели крајем јула 2010. године, али су били успорени због престанка рада Нибенс групе, с обзиром да је на челу домаћег конзорцијума за тај посао била ангажована фирма ПЗП Београд из састава Нибенс групације.


 

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)