Glas Tamnave stampa

ФОРМА ЈОШ У МАГЛИ

Уб, 7. септембар 2013. у 00:58

Аутор: Бранко Матић

ФОРМА ЈОШ У МАГЛИ

Јединство и поред бледих партија, држи корак са водећима

Црвено- бели три меча нису вадили лопту из мреже, али снажну дефанзиву нису наплатили максималним учинком. Само су се Александар Ситарица и Ђорђе Јовичић за 270 минута радовали најлепшем украсу фудбалске игре, па је јасно да ће црвено- бели морати много више ако желе да испуне немале амбиције. Под Шепковац долази Брезовица која је пуно показала на старту првенства, за гледаоце у тамнавском крају прави празник, за Јединство нови меч у којем су три бода једина опција.
Меч против Златара показао је да црвено- бели имају проблем када играју на домаћем терену, можда и психолошке природе, а Златар је, само два месеца након што је попио "петарду" под Шепковцем, сачувао мрежу и однео два велика бода за Нову Варош. Слабо и безидејно у првом делу, доста боље у наставку, али четири велике пропуштене шансе подсетили су навијаче на пролеће када су Слога (Пожега) и Севојно односили одлучујуће бодове са Уба.
После слабог издања, разумљиво је што је председник Радован Пулетић одржао састанак са стручним штабом и играчима. Оштрим, али одмереним речима, ставио им је до знања да је овај ниво неприхватљив, да борба за 1. место не дозвољава губљење бодова на домаћем терену и да екипа мора да се тргне пред гостовање у Доњем Добрићу:
- Ово је потенцијално најтежи тренутак за ових годину дана колико сам у клубу, црвене лампице нису упаљене, али свакако да је наша игра у суботу велика опомена пред наставак сезоне. Не замерам екипи на жељи и борбености, али велика већина играча мора много више да покаже. Јасно је да је највећа одговорност на тренеру, а ја сам уверен да ће Јовановић наћи начин да подигне тим. Ништа није трагично, четири бода из два кола нико не може да оцени неуспехом, али је ово био тренутак када сам морао да реагујем- и колективном и појединачном критиком-рекао је први човек Јединства, председник Радован Пулетић.
Критика је делимично дала резултат, Јединство поново није блистало у околини Лешнице, али је циљ испуњен. Поново су Убљани бољи били у наставку, млади Виденовић је и поред неколико промашаја показао да може да буде право појачање, све остало неће се дуго памтити.

Зона "Дрина", 3.коло

Младост (Доњи Добрић)- Јединство 0:1 (0:0)

Стадион у Доњем Добрићу. Гледалаца: 200. Судија: Драган Витезовић (Пожега). Стрелац: Јовичић у 65. минуту. Жути картони: Сајић, Брадоњић (Ј)
ЈЕДИНСТВО: Ћургуз 7, Матић 6,5, Стојановић 6,5, Сајић 7, Гавриловић 7, Војводић 6,5, Јовановић 6,5 (Бранковић _), Милановић 6,5 (Виденовић 7), Ситарица 6,5, Брадоњић 6,5, Јовичић 7 (Јошић 6,5)
ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Дејан Лекић (Младост)

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)