Glas Tamnave stampa

У ТОКУ ШЕСТИ \"REPASSAGE FEST\"

Уб, 5. новембар 2013. у 13:22

Аутор:

У ТОКУ ШЕСТИ \"REPASSAGE FEST\"

Позоришна светковина аматера

Од 1.новембрa Уб је поново домаћин најбољим аматерским позоришним ансамблима са простора бивше Југославије, на шестом по реду Repassage festu. Фестивал представља омаж Радомиру Раши Плаовићу и Александру Поповићу, великанима српске позоришне уметности и рођеним Убљанима, а за његово постојање и трајање најзаслужнији су Општина Уб, као генерални покровитељ и Установа за културу и спорт, организатор и домаћин манифестације. Директор Установе, Радован Пулетић каже да ће и ове године убска публика бити у прилици да погледа шест најбољих регионалних остварења у такмичарском наступу. 
- Опет су сви ту, изузев представника Македоније, који су због финансијских разлога отказали долазак. Ми смо брзо реаговали и уместо њих позвали Војвођане, тако да ће Србија имати два представника. Поред поменутих, на шестом Фестивалу учествују још позоришни аматери из Хрватске, БиХ, Словеније и Црне Горе, а две представе биће приказане ван конкуренције. У оквиру пратећег програма, 1.новембра, у Галерији је отворена изложба слика новинара Радована Лазаревића, промоција књиге „Није народ сапун да се потроши” колумнисте „Времена” Драгана Тодоровића заказана је за 8. новембар у 19 часова, а биће уприличено и вече са Игором Ђорђевићем, актуелним лауреатом позоришне награде „Раша Плаовић” – комантарише Пулетић богат програм фестивала, за који је општина Уб определила 1,2 милиона динара, док је финансијска потпора државе ове године изостала. 
Прослављени режисер Дејан Мијач на челу је стручног фестивалског жирија, у чијем раду још учествују драматург Ксенија Радуловић и глумац Љубивоје Тадић. Као и претходне, и ове године разговоре за округлим столом након представа водиће професор Петар Лалић, један од оснивача Репасаж феста.

 


-Уторак, 5. новембар, 19,30 часова, Црна Гора
Градско позориште Цента за културу, Мојковац
Бертолд Брехт: ОПЕРА ЗА ТРИ ГРОША

- Среда, 6. новембар, 19,30 часова
Центар за културу и Аматерско позориште, Ковин, Војводина
Љубомир Симовић: ЧУДО У ШАРГАНУ

- Четвртак, 7. новембар, 19,30 часова
Позориште „Раша Плаовић”, Уб – ван конкуренције
Милица Новковић: КАМЕН ЗА ПОД ГЛАВУ

- Субота, 9. новембар, 19 часова
Додела признања
У част победника
Сајмон Бент: ЕЛИНГ, Београдско драмско позориште

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)