Glas Tamnave stampa

МЕДНО У 2014-ој

Уб, 26. јануар 2014. у 11:22

Аутор: Милован Миловановић

МЕДНО У 2014-ој

Одржана редовна годишња Скупштина убских пчелара

Удружење пчелара “Света Поповић” из Уба одржало је, крајем децембра, редовну седницу Скупштине на којој је представљен изваштај из преходне и план рада за наредну календарску годину. Поред већ устаљних тачака дневног реда, годишње окупљање пчелара имало је и свој едукативни карактер. Реноми-рани предавач из обалсати пчела-рства, Милош Чорбић пренео је Убљанима своја искуства и нова научна сазнања у раду са пчеларским друштвом из Севојна.

Захваљујући финансијској подр-шци општине Уб, Удружење пчелара је,током претходне године, успешно реализовало пројекат “Превентивне заштите пчелињих друштава од заразних болести”.

- Тај пројекат нам је помогао да набавимо неопходна материјална стредства и лековите погаче који су нам били неопходни за сузбијање заразних болести пчела. И у наступајућој години бавићемо се овим проблемом, уз неопходне дораде са нагласком на едукацији самих пчелара. Наиме, планирамо едукацију четири лица на Ветеринарском факултету, или у некој другој акредитованој установи, који ће бити обучени за прегледаче пчелињих друштава као својеврсни инструктори за пчеларство. Циљ нам је да они своја стечена сазнања о модерном начину и техници пчеларења пренесу на све заинтересоване пчеларе. Њих ћемо, према плану, распоредити по општин-ским центрима у Убу, Бањанима, Памбуковици и Радљеву- рекао је за “Глас Тамнаве” Драган Ђурђевић, председник УП “Света Поповић”, уз најлепше жеље у наступајућој години и поздрав “Медно !” свим пчеларима са територије убске општине.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.265 (18. јун 2020.)

Бр.265 (18. јун 2020.)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
2. јул 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.264 (04. јун 2020.)

Бр.263 (21. мај 2020)

Бр.262 (06. мај 2020)

Бр.261 (16.април 2020)

ГЛАС ТАМНАВЕ, корона вирус издање