Glas Tamnave stampa

МЗ ЛОНЧАНИК- САМОСТАЛНО ИЗВОДЕ РАДОВЕ

Уб, 25. фебруар 2014. у 09:48

Аутор: Милован Миловановић

МЗ ЛОНЧАНИК- САМОСТАЛНО ИЗВОДЕ РАДОВЕ

Општина Уб обезбедила грађевински материјал, а мештани радну снагу. Реализовано неколико важних пројеката у селу

Свесни чињенице да им се проблеми неће сами решити, мештани Лончаника су засукали рукаве и самостално урадили проширење моста на кружном путу ка Станаре-вићима. Да све буде како треба потрудио се главни мајстор Небојша Маринковић, који је са десет локалних радника успео да спроведе комплетне радове које је пројектовала убска Дирекција. Помоћ у материјалу стигла је из општине- каже за "Глас Тамнаве" предесдник МЗ Лончаник Томислав Васковић.

- Од преосталог грађевинског материјала који смо добили од општине, проширили смо и ћуприју на "Водици" у центру села и прелили је бетонском плочом. Изузетно смо задовољни сарадњом са локалном самоуправим а посебно са комунал-ним јавним предузећем "Ђунис". Заједничким снагама, у последњих годину дана, решили смо неколико важних проблема у селу. Уклонили смо дивљу депонију у Барешу  на путу за Тамнаву, расули смо гомиле прљавог шодера које су нерастурене стајале неколико година, извршили смо пресипање неколико макадамских путева и урадили пројекат за асфалтни пут за оба крака кроз село- набраја ко из топа Васковић, уз малу допуну о потписивању уговора са ЕД Ваљево и општином Уб о реконструкцији нисконапонске мреже у Лончанику чија реализације се очекује у овој години.

- Надамо се решавању највећег проблема у селу. Када дува јак ветар обавезно један део села остане без струје. Нисконапонска мрежа нам је очајна, напон струје није адекватан, а дрвене бандере само што нису попадале. За ову годину планирамо и асфалтирање једне деонице од 500 метара у селу, пресипање више мака-дамских и земљаних путева, као и завршетак канала између Лончаника и Милораца, и спајање са Сувајом. Очекујемо и завршетак капеле на сеоском гробљу, а радове ће извести мештани- најављује председник МЗ Лончаник.

На крају, ваља истаћи и оне највред-није. По речима мештана, то је Зоран Милосављевић. Увек присутан и по киши, и по ветру, и по снегу. Када је у питању добробит села за њега нема лоших временских услова. Ех, да нам је више таквих људи.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Бр.244-245 (4.јул 2019)

Бр.244-245 (4.јул 2019)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
1.августа 2019.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Бр.243 (13.јун 2019)

Бр.242 (30.мај 2019)

Бр.241 (16.мај 2019)

Бр.240 (2.мај 2019)

Бр.239 (18.април 2019)