Glas Tamnave stampa

ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ НАДВОЖЊАК У РУКЛАДИ

Уб, 28. новембар 2014. у 19:30

Аутор: Драгана Недељковић

ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ НАДВОЖЊАК У РУКЛАДИ

Ових дана се очекује и завршетак комплетне деонице ауто-пута од Уба до Лајковца

На делу аутопута од Уба до Лајковца на путном Коридору 11, данас је званично пуштен у саобраћај надвожњак у Руклади, док ће радови на самој деоници бити завршени 30. новембра. Пре отварања, новоизграђени објекат је предат на употребу убској општини и локалној Дирекцији за уређење и изградњу Уба.


-Локална самоуправа данас је од Коридора Србије и Путева Србије добила на употребу надвожњак у Руклади, а ми смо га одмах пустили у саобраћај. Обилазница је затворена, тако да је саобраћај на делу аутопута Уб - Лајковац једино могућ преко новог надвожњака. Сама траса аутопута од Уба до Лајковца у недељу ће бити завршена, када очекујемо и посету министарке саобраћаја, грађевине и инфраструцтуре Зоране Михајловић. Изградња целокупне трасе аутопута од Београда до границе са Црном Гором у будућности ће много значити за убску општину, отвориће многе перспективе развоја наше пољопривреде и привреде, тако да смо ми, као локална самоуправа, захвални ресорном министарству и Влади Републике Србије на овом пројекту – изјавио је заменик председника Општине Уб Александар Јовановић Џајић приликом пуштања у саобраћај надвожњака у Руклади.


Како је објаснио Благоје Цонић из Дирекције за уређење и изградњу, данас је урађена техничка примопредаја надвожњака, чија је дужина 300 метара, распон 98, док је по сто метара на обе стране навозна рампа. 


- Надвожњак је званично пренет на општину Уб, као објекат у нашој надлежности и ми ћемо га користити све док се не обави технички преглед за целу трасу аутопута кроз нашу територију, који ће бити током наредне године. Пошто досадашња обилазница више нема сврху, затвара се коридор аутопута, јер има одбојне ограде, које ће онемогућити возаче да пролазе и овом деоницом испод надвожњака. То значи да се само преко надвожњака може за Лајковац – каже Цонић.


Од 12,5 километара, колико износи укупна дужина деонице аутопута од Уба до Лајковца, 1,3 километара биће дугачке мостовске конструкције.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)