Glas Tamnave stampa

ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ "ЗЛАТНОГ ДАНА"

Уб, 18. јун 2015. у 21:42

Аутор: Драгана Недељковић

ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ "ЗЛАТНОГ ДАНА"

У недељу, 21.јуна, из Кине стиже етно група, из Гуче трубачи, из Београда Сергеј Трифуновић и Ђура „Морнар“, као и “Неверне бебе“ из Ваљева. – Шарени програм са спектакуларним анимацијама уличних уметника

Поводом обележавања Светског дана музике, Установа за културу и спорт, у недељу 21. јуна, организује трећу по реду културно- забавну манифестацију „Златни дан“, чији је покровитељ општина Уб. И ове, као и претходне две године, Градски трг и главна улица ће од 18,30 часова, па све до поноћи, бити поприште правог спектакла. У свом трећем издању, “Златни дан“ понудиће поново шарени програм са бројним извођачима, подједнако занимљив и деци и одраслима. Уз неизоставни топловаздушни балон, заштитни знак убског Златног дана, опет ће ту бити мажореткиње, па гутачи ватре, акробате на трапезу, мађионичари, ходачи на штулама и остали улични уметници. Из Кине стиже једна од најпопуларнијих тамошњих етно група, која је наступала у више од 40 земаља света и која ће Убљанима представити егзотичне, традиционале игре и костиме своје земље. “Златни дан“ доводи и познатог глумца Сергеја Трифуновића, који ће бити у улози музичара, баш као и “Неверне бебе“ и Ђура из групе Морнари, а очекује се и долазак Вуду Попаја.  Први пут стижу и трубачи из Гуче и многобројна трупа „УВ денс“ из Београда. Богат музички програм употпуниће својим мини концертима талентована убска виолинисткиња Александра Латиновић, Градски оркестар, КУД „Тамнава“ и неколико убских бендова. Најмлађи ће имати прилику да уживају и позоришним представама и цртаћима, Галерија „Свети Лука“ организује ликовну колонију, а убски локали „Ноћ куповине“. 

-Трећи Златни дан је, у концепцијском смислу, исти као претходна два, каже директор Установе за културу и спорт Радован Пулетић. 

-  Упркос времену које је тешко, и ове године организујемо Златни дан за све од две до 102 године. Чини ми се посебно за ове млађе, који тога дана треба да виде и доживе све оно о чему иначе сањају, о чему мисле и што их заокупља, од гутача ватре, жонглера, позоришта, плесача, цртаног филма, до великог балона који може да понесе 150 метара у вис. И да то остане урезано у сећање неких клинаца који ће сутра бити људи који доносе важне и озбиљне одлуке спрам свог, а можда и спрам туђих живота. Да им тај дан, као остварење онога о чему сањају, буде нешто што ће извући из рукава кад год су тужни, заустављени, саплетени, прехлађени, запостваљени, заборављени... Златни дан је, поред Убских вечери и Репасаж феста, треће дете ове Установе и драго ми је што је рођено у време када сам ја овде активнији него иначе, рекао је Радован Пулетић о манифестацији Златни дан.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)