Glas Tamnave stampa

ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ ШКОЛА

Уб, 21. јун 2015. у 10:53

Аутор: Драгана Недељковић

ПОВЕЉА О БРАТИМЉЕЊУ ШКОЛА

Радљевска и школа из Источног Новог Сарајева потписале Повељу о братимљењу

Основна школа „Душан Даниловић“ из Радљева и ОШ „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева у Републици Српској данас су на Убу потписале Повељу о братимљењу. Овим чином крунисана је сарадња измедју две образовне установе, која је започета 2013. године, када су се збратимиле општине Уб и Источно Ново Сарајево. У присуству општинског руководства и бројних колега, Повољу су на свечаности у Клубу Дома културе потписале Светлана Максимовић и Данијела Мрда, директорке школа „Душан Даниловић“ и „Свети Сава“.


Потписивање Повеље о братимљењу представља први корак у даљој сарадњи, која кроз узајамне посете, размену професионалних искустава, идеја и примера добре праксе треба да допринесе унапредјењу образовног просеца и квалитета наставе у две школе, рекла је Светлана Максимовић.


- Сматрам да је данашњи чин изузетно важан, како за грађане Источног Новог Сарајева, тако и за грађане Општине Уб, а посебно за нашу децу, јер је то један лепи начин да братимљење које су започеле две општине пре две године наставе наша деца за наредне нараштаје и генерације. У томе и јесте лепота данашњег братимљења, јер на младима свет остаје, а на вама, запосленима, јесте да негујете братске везе, да учите нашу децу да медјусобно сарадјују, да негују дух православља и српства и у Републици Српској и у Републици Србији, изјавила је директорка ОШ „Свети Сава“ Данијела Мрда.


Честитајући представницима обе школе, председник Општине Уб Дарко Глишић изразио је задовољство што су братске везе са Источним Новим Сарајевом додатно учвршћене, а сарадња у области образовања конкретизована. 


- Данас доказујемо да Повеља о братимљењу коју смо пре две године потписали са општином Источно Ново Сарајево није само слово на папиру, већ да улазимо у саму срж онога што смо потписали. Надам се да ће ваш пример следити и други и да ћемо ускоро ближе односе успоставити и на осталим пољима, пре свега у сфери културе и спорта, јер заједничком сарадњом много тога корисног и доброг можемо да донесемо нашим грађанима, рекао је Глишић. 


Домаћини из општине Уб и ОШ „Душан Даниловић“ су дванаесточланој делегацији из Источног Новог Сарајева приредили дружење у радљевској школи и етно селу Бабина река, као и обилазак Рударског басена „Колубара“. Гости ће сутра посетити убски храм Христа Спаситеља и присуствовати културно-забавној манифестацији Златни дан.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)