Glas Tamnave stampa

ОТВОРЕНА НОВА ЗГРАДА ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ УБ

Уб, 12. август 2015. у 15:38

Аутор: Драгана Недељковић

ОТВОРЕНА НОВА ЗГРАДА ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ УБ

Изградња нове Полицијске станице финансирана је из републичког буџета, општина Уб је обезбедила плац, док су приватне компаније помогле у њеном опремању

Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић посетио је данас новоотворену Полицијску станицу на Убу, чија је изградња трајала пет година. Након обиласка модерне и функционалне зграде, површине 1.300 метара квадратних, Стефановић је одржао састанак са руководством убске станице и Полицијске управе Ваљево, коме је присуствовао и Милорад Вељовић, директор полиције.


„Нова Полицијска станица треба да да нове могућности и да пружи техничке и оперативне капацитете полицији да брже и ефикасније обавља свој посао. Један од наших приоритета је приближавање полиције грађанима и снажнији рад у заједници”, рекао је министер уз напомену да је од изузетне важности да грађани осете да полицајцима могу да верују и да знају да могу да им се обрате у сваком тренутку и од њих добију очекивану помоћ. 


У претходних годину дана, на територији општине Уб није било озбиљнијих кривичних дела, али један од безбедносних проблема са којима се суочава су крађе, нагласио је Стефановић. Он је навео да су резултати ПУ Ваљеву сваке године бољи и додао да је закључак разговора са директором полиције Милорадом Вељовићем, начелником Полицијске управе Ваљево Сашом Марковићем и начелником Полицијске станице на Убу Александром Вилотијевићем да је потребно обезбедити већи број оперативних радника криминалистичке полиције. 


„Стало нам је да покажемо да ни једно кривично дело неће проћи некажњено и да ћемо искористити све капацитете полиције да се изборимо са тим. Очекујем да резултати полиције буду такви да криминалци не могу да се осећају сигурно, већ да буду застрашени што полиција ради боље и ефикасније. Дакле, према криминалцима веома оштро”, поручио је Стефановић.


Изградња нове Полицијске станице финансирана је из републичког буџета, општина Уб је обезбедила плац, док су приватне компаније помогле у њеном опремању. 


Захваливши се Влади Републике Србије и Министарству унутрашњих послова, председник општине Уб Дарко Глишић је рекао да је зграда полицијске станице била проблем који је општину мучио годинама. 


”Ми смо рекли да ћемо учинити све што је до нас да се створе неопходни услови за рад полиције, а сада очекујемо резултате који ће, свакако, произаћи из овако једног доброг амбијента и свих услова и предуслова које имају службеници. Један велики проблем који је општина Уб имала је решен и коначно су удомљени они који треба да брину о нашој безбедности. У претходних годину дана имали смо велике муке, јер је Полицијска станица поплављена у мају, па се једно време није ни знало где се налази, пошто смо их селили из објекта у објекат”, рекао је Глишић и додао да очекује да ће резултати рада полиције у новим условима учинити да се грађани осећају још безбедније.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)