Glas Tamnave stampa

ОТКЛАЊАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА

Уб, 2. јун 2016. у 10:24

Аутор: Љубица Симановић

ОТКЛАЊАЈУ СЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА

Јутрос одржана друга седница Штаба за ванредне ситуације општине Уб

Штаб за ванредне ситуације општине Уб одржао је, јутрос, другу седницу на којој је евидентирано све урађено током ноћи и шта, евентуално, још треба да се уради како би се отклониле последице јучерашњег невремена. Медијима се, том приликом, обратио председник општине Уб Дарко Глишић:
- Све што је било од дрвећа, саобраћајних и других знакова, крова у школи, свог неког кабастог материјала који угрожава безбедност људи и саобраћаја на Убу, током ноћи смо уклонили. Читаву ноћ су екипе вредно радиле, део крова који је висио над Средњом школом је скинут и уклоњен. Сада смо кренули да део муља и талога који је остао на улицама уклонимо. Пре свега, приоритет су вртић и основна школа, а онда остаје да и остали део града очистимо, да оперемо и дезинфикујемо улице. Наравно, након тоха проверићемо каква је ситуација у селима, а она је, на сву срећу, неупоредиво блажа у односу на оно што се десило нашем граду- рекао је Глишић.
- Сутра ће прорадити и Средња школа, а већ данас ће кренути екипе које ће санирати кров зграде. Најпре ћемо га заштитити а онда, уколико време дозволи, у наредних неколико дана, урадити и нови кров. Желимо да употпуности заштитимо Средњу школу, јер јуче је, у делу који је у невремену откривен, био прави базен. Огромна количина воде се излила и направила хаос у унутрашњости објекта. Договорили смо се да на сваких 12 сати имамо седницу штаба. Сада смо поделили задатке и договорили шта ко треба да уради, а комисија ће кренути у 16 стамбених јединица које су оштећене и видети како можемо да помогнемо око санације истих. Вечерас у пола осам поново имамо састанак, где ћемо да сагледамо ситуацију шта је урађено и, евентуално, донети неке нове мере наравно ако то буде потребно.            Председник општине Уб се осврнуо и на тему дезинфекције и чишћења канализације.
- Наравно да ми првентивно предузимамо све мере заштите, како не би дошло до заразе. Од силних бујица воде, фекалије су се помешале и изашле на улицу, тако да то може да буде веома непријатно ако се не предузму неки конкретни кораци. Ми ћемо одмах, након ове седнице, кренути у тај посао и сасвим сигурно га урадити како је најбоље- закључио је Глишић,

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)