Glas Tamnave stampa

БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ

Уб, 19. новембар 2012. у 14:16

Аутор: Д.Недељковић

БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ

Канцеларију за помоћ социјално угроженом становништву свечано отворио Небојша Стефановић, председник Народне Скупштине Републике Србије

Председник Народне Скупштине Републике Србије Небојша Стефановић је свечаним пресецањем врпце прошлог четвртка званично отворио Канцеларију за помоћ социјално угроженом становништву убске општине. Уб је прва општина у Републици која је, у склопу пројекта „Србија у ритму Европе” добила овакву канцеларију, чији се рад финансира из фондова Европске уније.
- Драго ми је да је једна локална самоуправа показала довољно слуха да брзо и ефикасно припреми све што је потребно да у сарадњи са организацијом „Србија у ритму Европе” отвори прву канцеларију чији је циљ управо да покаже оно што мислим да мора да буде посао свих нас, а то је брига о људима. Обавеза наше државе је да обезбеди да грађани Србије живе све боље и то ће се, свакако, чинити у наредном периоду, али док се то не деси, потребно је да покажемо социјану одговорност и солидарност. Општина Уб је то препознала и ово је само један од добрих потеза који ће допринети побољшању живота грађана – истакао је председник Народне Скупштине Небојша Стефановић.
Локална самоуправа је покренула неколико пројеката који имају за циљ да помогну становништву са погоршаним економско – социјалним статусом, од којих је најзначајнији ова Канцеларија, рекао је, том приликом, први човек убске општине Уб Дарко Глишић.
- Осим помоћи, ово је Канцеларија која је упослила девет младих људи. Када у једном малом месту оволики број људи добије посао, то заслужује неизмерну захвалност према онима који су ту помоћ упутили. Још једном се захваљујем одговорнима из „Србија у ритму Европе”, који су нам омогућили да реализујемо овај пројекат, као и свим земљама чланицама ЕУ које опредељују новчана средства за ове намене. Након отварања Канцеларије, наши грађани могу да са неупоредиво више оптимизма гледају на време које долази, а ми ћемо се трудити да и у наредном периоду заједничким снагама осмислимо пројекте који би требало да и даље унапређују живот овдашњег становништва – рекао је председник убске општине. Један од првих оваквих пројеката, најавио је Глишић, јесте бесплатан превоз за све грађане старије од 70 година, а ову погодност најстарији Тамнавци моћи ће да користе од наредног месеца.
Намера је да окупимо све људе добре воље и привреднике који су спремни да помогну, нагласили су Игор Карадаревић и Давид Макевић, аутор и извршни директор културно-забавне манифестације „Србија у ритму Европе”, док је Јована Ђурђевић, координатор Канцеларије за помоћ социјално угроженом становништву указала да је, на жалост, све више таквих људи, али и обећала да ће запослени свима изаћи у сусрет.
Свечаном отварању Канцеларије на Убу, присуствовало је највише руководство општина у окружењу, директор Рударског басена „Колубара”, представници Полицијске управе Ваљево и Атлетског савеза Србије, као и дуге заванице и гости.

БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ БОЉИ ЖИВОТ ЗА СИРОМАШНЕ

Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)