Glas Tamnave stampa

ЗИМОВАЊЕ НА МИНУС ШЕСТ

Уб, 19. новембар 2012. у 14:50

Аутор: Бранко Матић

ЗИМОВАЊЕ НА МИНУС ШЕСТ

Зевршен јесељи део сезоне Зоне "Дрина"

Пролећни део сезоне црвено- бели ће сачекати на деоби 4. и 5. позиције, са 6 бодова заостатка за водећим двојцем- Лозницом и Будућношћу. То је епилог јесење полусезоне који би био и повољнији за Убљане да на два последња меча нису освојили само један бод. Ипак тренер Јединства, Жарко Јовановић сматра да је остварен резултат који гарантује да ће његова екипа на пролеће бити у првим редовима када се буду делиле карте за виши ранг:
- Испуњен је главни резултатски циљ, мада сигурно да смо могли бити и ближи самом врху. Прокоцкали смо доста бодова- почев од мечева са Радничким и Лозницом где смо у финишу изгубили 4 бода, па у Пожеги где је статива у 92. минуту спасила домаће, па и у последњем мечу са Слогом (ББ) где смо 90 минута нападали без праве реализације. Оно што смо очекивали пре сезоне, тако је и било- знали смо да ћемо имати јаку и чврсту одбрану, али је било евидентно да нам фали профил правог голгетера. Као илустрацију тог податка рећи ћу да је дефанзивац Дарко Матић са 4 поготка први стрелац екипе, а морам истаћи да смо у последња два меча оштећени за чисте једанаестерце који би доста поправили наш бодовни салдо.
Црвено- бели су летос претрпели комплетно реновирање и ослонац потражили у фудбалерима који су прве кораке направили на стадиону под Шепковцем:
- Момци су оправдали поверење, имали су прави однос према дресу и клупским обавезама и за нас је велика сатисфакција што смо вратили на фудбалску мапу неке играче који су играли у нижим ранговима такмичења. Сигурно да им је било тешко да се навикну на скоро професионалне обавезе, стога тек на пролеће очекујем да наплатимо велики труд. Имали смо млад тим предвођен искуснима Марјановићем, Дарком Матићем и Љубичићем, велики адут је био један од најбољих голмана лиге Мирко Ћургуз, а радује да су значајан допринос дали и момци из наше омладинске школе.
Јовановић каже да ће бити промена у зимском прелазном року, али да је овај играчки кадар база и за пролећне битке:
- Нећемо одступити од дугорочног плана да се ослањамо на домаће снаге, али ћемо на пролеће вероватно имати и играче са стране. Извесно је да нас напушта Павић који је нашао ангажман у аустријском трећелигашу, а вероватно ћемо се захвалити још неколицини играча. Јасно је као дан каква су нам појачања потребна, нисмо у ситуацији да се упустимо у финансијску трку са другима, али сигуран сам да ће концепт добро организованог Јединства бити привлачан и за играче чији квалитет премашује овај ранг- загонетан је тренер Јовановић када је реч о потенцијалним појачањима.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)