Glas Tamnave stampa

ПРОКЛЕТСТВО СРБИЈЕ

Уб, 29. новембар 2012. у 16:22

Аутор: Милан Миловановић

ПРОКЛЕТСТВО СРБИЈЕ

Да ли су старе Маје знале
нешто у људском коду и генима?

Шта смо ми, Срби, толико згрешили тој Европи и тој Америци? Да ли је то оно што су још Немањићи били господа са "златним ејсцајгом" док су они били у племенима или имали краљевства у којима се на престо долазило оцеубиствима, братском крвљу на рукама, отровима...? Да ли је то зато што смо их сачували од најезде Османлија - када су Турци заустављени на Балкану, а Крајина деценијама била одбранбени бедем који је штитио Беч и све иза њега? Да ли им се замерио Карађорђе или Милош Обреновић...? Краљ Петар Први, Александар Карађорђевић, српске војводе (са српском војском) у Првом светском рату? Јосип Броз са партизанским одредима у којима је већином била српска млађарија? Да се нисмо замерили Сремским фронтом у којем за данашњу Европу паде (узалуд) хиљаде младих српских живота...?
Шта то не могу да опросте Србима налогодавци хашких судија? Зашто се упорно намешта слика о Србима као геноцидном народу, а свим другим учесницима најновијих балканских (грађанских) ратова опрашта доношењем ослодађајућих пресуда за људе чији злочини су у истом том суду доказани?
Како то фасцикле и пакети са доказима о незабележеном злочинима у историји, који су над Србима почињени у "Жутој кући", нестадоше баш из Хашког трибунала?
Како, како, како?!
И - зашто!?
Па, очигледно је да наследници оних који су у светским ратовима починили све врсте злочина сада "исправљају" историју. Губитнике у рату и злочиначке државне творевине (НДХ) лако претворише у добитнике. Преко Јасеновца, других логора и свих оних усташких јама напуњених српскиом недужном нејачи, прешла је лако НОВА ВЕЛИКА НЕМАЧКА (читај: Уједињена Европска унија и САД) са љубазном канцеларком која, миц по миц, постиже у миру оно што Хитлер упркос свој својој сили и наоружању, није могао у рату.
Шта се ово догађа са светом? Највећи кривци за светску економску кризу, полако - али сигурно, дајући некакве виртуелне кредите и корумпирајући појединце из влада малих и неразвијених држава, пребацише тежиште терета за излазак из те исте кризе, на плећа обичног народа - српског, грчког, италијанског... па и њиховог. немачког, француског, америчког.
Наду даје заседање Уједињениох нација заказано за април. Тема јесте учинак међународних трибунала чији оснивач су УН, али, дискусија ће, посве сигурно, кренути у смеру економске моћи и немоћи. Само, да тада већ не буде касно. Далеко је април. Шта ће се још до тада издогађати!
Ако би се предсказања прастаре културе народа Маја тумачила попут Нострадамуса - симболиком, онда је то управо то! Могло би се, на пример, тумачити тако да су Маје, некако, "провалиле" људски код и, можда са малом временском грешком, израчунали датум када ће наследне особине бележене вековима у генима, дати ове резултате...
Али, можда све то нема везе. Ипак је боље, за живот, што мање знати...

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)