Glas Tamnave stampa

ОПШТИНА УБ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Уб, 11. децембар 2012. у 12:26

Аутор: Д.Недељковић

ОПШТИНА УБ У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Нацрт плана за борбу против корупције требало би да буде завршен почетком наредне године, након чега ће бити представљен јавности, а потом упућен одборницима на усвајање

Радна група за израду Локалног плана за борбу против корупције у општини Уб, образована одлуком Општинског већа, одржала је још један састанак, на коме су разматране мере и активности које би се могле наћи у овом документу. Процес израде антикорупцијског плана спроводи се уз помоћ Бироа за друштвена истраживања (БИРОДИ) из Београда и Удружење грађана „Дијалог” из Ваљева, а уз подршку шведског „Улоф Палме Центра”. Уб је прва општина у Колубарском округу и једна од десетак у Србији која је плански приступила борби против корупције на локалном нивоу.
Нацрт Локалног плана за борбу против корупције (ЛПБК) требало би да буде завршен почетком наредне године, након чега ће бити представљен јавности, а потом упућен одборницима на усвајање.
- Наш задатак је да од мера и активности који су већ урађени у другим градовим проберемо и видимо да ли постоје неке конкретне активности које можемо искористити за општину Уб и да заједно са члановима Радне групе осмислимо активности које ће бити оријентисане на, пре свега, превенцију корупције, како бисмо исте ставили у план за Уб. Кад добијемо ЛПБК за општину Уб, то значи да постоји план мера и активности, од године до године, које треба спроводити како се корупција не би ни дешавала. Уколико Скупштина општине усвоји документ, он је обавезујући и постаје део планских докумената саме локалне самоуправе – објаснио је Павле Димитријевић из Бироа за друштвена истраживања.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)