Glas Tamnave stampa

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ВАЉЕВО

Уб, 17. новембар 2012. у 21:03

Аутор: Д.Недељковић

НА УБУ ОДРЖАН КОЛЕГИЈУМ ПОЛИЦИЈСКЕ  УПРАВЕ ВАЉЕВО

Последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела

Средином октобра, на Убу је одржана редовна, месечна седница колегијума начелника полицијских одељења са територије Колубарског округа, на којој су разматрани резултати рада у претходном периоду, анализиран извештај о стању безбедности и дефинисане будуће активности. Председавајући скупа, начелник Полицијске управе Ваљево Предраг Ђајић напоменуо је да последњи аналитички извештаји указују да су највећи проблеми општине Уб безбедност у саобраћају и пораст стопе криминалних дела.
- Стање у области безбедности саобраћаја драстично је погоршано и од једне саобраћајно безбеднијих општина, дошли смо у ситуацију да имамо шест смртно страдалих особа у удесима који су се догодили у претходна три месеца. Већ смо предузели неке кораке како бисмо побољшали безбедност на путевима, а свакога дана најмање једна саобраћајна патрола из Ваљева је на подручју Полицијске станице Уб – рекао је Ђајић и нагласио да сами грађани, својим савесним и одговорним понашањем, највише могу допринети безбедности у саобраћају.
Други велики проблем јесте пораст броја криминалних радњи, пре свега тешких крађа у сеоским подручјима и, према речима Ђајића, у откривању починиоца полиција има добре резултате. Начелник ПУ Ваљево такође је казао да је за Уб од суштинске важности завршетак нове зграде МУП-а, „јер у тренутним оквирима и капацитетима са којима располаже Полицијска станица, тешко је направити квалитативни помак напред”.
Полицијске старешине из Колубарског округа поздравио је и председник општине Дарко Глишић и том приликом истакао да локална самоуправа има одличну сарадњу са Одељењем унутрашњих послова на Убу. Општина помаже рад Полицијске станице колико јој могућности дозвољавају, а тежиште активности општинске власти усмерено је на завршетак нове полицијске станице и стварање бољих услова за рад.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 276 (19. новембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
3. децембар 2020.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 275 (5. новембар 2020.)

Број 274 (22. октобар 2020.)

Број 273 (8. октобар 2020.)

Број 272 (24. септембар 2020.)

Број 271 (10. септембар 2020.)