Glas Tamnave stampa

УСПЕШНА ПРЕМИЈЕРА УБСКИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

Уб, 3. јануар 2013. у 22:38

Аутор: Милован Миловановић

УСПЕШНА ПРЕМИЈЕРА УБСКИХ ПРЕДУЗЕТНИКА

- Током централног догађаја дана "Модне ревије", Спортску халу "окупирало" близу 1.000 људи.
- Око педесет излагача представило своје производе.

Опште удружење предузетника, које је настављач традиције еснафских савеза из разних занатских области. а чији корени се протежу још од прве половине претпрошлог века, започело је нову етапу свог деловања. Оранизован је "Први убски сајам предузетништва, занатства и слободног стваралаштва", а призор препуне Спортске хале на Убу, у недељу 23.децембра, никога није могао оставити равнодушним.
Ово је прва манифестација ове врсте, а биће их још. Уб, показало се, има шта да покаже. У привреди, култури, образовању, спорту... Педесетак штандова на којима су се промивисале локалне и фирме из окружења, било је нешто што Уб још није видео. Готово је сигурно да ће овај Сајам постати традиција, на понос свих граћана убске општине. Није изостала ни подршка локалне самоуправе, а част да отвори ову запажену манифестацију припала је првом човеку убске ошпштине Дарку Глишићу.
Догађај је подржала и Привредна комора Ваљево, потпредседник Петар Николића и његови сарадници, који су поздравили присутне и заказали још једно скорије виђење. Драган Стојановић, директор Филијале Националне службе за запошљавање Ваљево, говорио је о запошљавању, помоћи за новоотворене предузетничке радње, кредитирању и субвенционисању отварања нових радних места, подстицајним средствима и плановима ове националне институције у 2013.години.
Након отварања, поздравних речи и свбојеврсне трибине предузетника, уследио је богат програм забавног карактера. Наступали су убски ди-џеј Кристијан, музичка група "Трипл-дабл", КУД "Тамнава", самостални наступ и поздравни говор дирекора Установе за културу и спорт Радована Пулетића, балетски студио "Атена", а као круна целе манифестације, која је привукла највећи део публике, била је модна ревија на којој су се представили убски манекени и манекенке, креатори, кројачи, фризери, шминкери...
Своје уметничко умеће показали су и академски сликар Миле Петровић са својом малом сликарском школом, а у оквиру креативне радионице организована је и сликарска колонија Ликовног удружења "Спектар". Испред хале, током целог дана, ширио се мирис рибље чорбе, коју су за све присутне припремили чланови клуба спортских риболоваца "Тамнава Уб CARP", на челу са Живорадом Филиповићем.
Организације овог Сајма прихватила се Мирјана Симић, уз асистенцију Аделаиде Ковачевић, а заједно са руководством Општег удружења предузетника у Убу Милованом Миловановићем и Гораном Цветановићем, као и другим члановима Управног одбора. Сценарио је написао Милан Миловановић, а цео Програм водили су убски водитељи Мирјана Симић и Бранко Матић.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)