Glas Tamnave stampa

www.crkvaub.rs

Уб, 3. јануар 2013. у 22:46

Аутор: Душан Петровић

www.crkvaub.rs

Храм Христа Спаситеља – Црква Уб
добија најмодернију интернет презентацију за Божић

Нови почетак за празник Христовог рођења. Прославите са нама Бадње вече и Божић у порти и храму а придружите нам се и на Интернету јер Христос је рекао: „Где су двоје или троје у име моје, и ја сам са њима“.

Драга брaћо и сестре, наш градски Храм посвећен Христу Спаситељу, по многима је проглашен најлепшим храмом изграђеном након светског рата. Овако велелепна грађевина унутар парка црквене порте краси наша срца и наш град. Кажу да је храм одраз народа који га гради, одржава и окружује. Ако је тако, онда је по многима пред Убљанима светла будуђност. Чак и они који нису верници не могу да негативно оцене изглед храма и његов допринос улепшавању града.
У прилог овој чињеници сведоци смо свакодневног заустављања људи који пролазе Убом и заустављају се поред порте да би фотографисали наш храм. Фејсбук страница (www.facevbook.com/crkva.ub), која за мање од годину дана постојања већ броји скоро 10.000 чланова, показује одушељење људи широм Србије, Европе а и света. Посетиоци ове стране сваки дан се срећу са коментарима хвале који потичу од људи из различитих контитнената са различитим језицима и вероисповестима. Скоро нас је одушевио и један становник Малезије који је слику змске идиле (слика испод) окарактерисао као слику идеалну за разгледницу и која делује смирено као да је у бајци. Напоменули би и то да наша фејсбук страница за Васкрс прошле године имала оригиналну идеју промовисања уметности шарања ускршњих јаја и БЕЗМАЛО МИЛИЛИОНСКУ ПОСЕТУ.

Ангажованошћу свештенства и црквеног одбора заједно са многобројним верницима из Уба и околине Храм је добрим делом завршен и предстоји му одржаванје и ситнија унапређења. Ми на томе нећемо стати. Поред рада на одржавању фејсбук стране, кренули смо са мукотрпним радом и током целе протекле године развијали интернет презентацију. Резултате тог рада моћићете од скора видети на презентацији Храма (www.crkvaub.rs) који ће званично бити пуштен на дан Христовог рођења.
Да би уприличили представљање овог величанственог Храма, Убљани су организовали и ангажовали најновију технологију и врсне стручњаке. Презентација обилује најмодернијим ефектима сниманим из ваздуха специјалним хеликоптерима, виртуелним тродимензионалним приказима храма и порте кроз које се можете и прошетати. На ову туру смо посебно поносни јер је већ и светски призната иако званично сајт тек креће. Најпознатија и најјача софтверска кућа GOOGLE која има убедљиво најпосећенији сајт на свету нас је уприличила и бесплатно објавила ову туру на свом популарном програму GOOGLE EARTH. Многи у свету плаћају да се њихове виртуелне туре нађу у гугловом свету, а ми смо ову рекламу добили бесплатно!!! Овакав дар се заслужује само лепотом, квалитетом и радом. Значи сваки корисник који користећи гуглов програм и шетајући се виртуелним тродимензионалним светом дође до Уба моћи ће да се прошета и облети порту и наш храм споља и унутра и по дану и по ноћи.

Ту су наравно и многобројне фотографије по дану, ноћи, снегу и сунцу које плене својом лепотом. Поред Уба, снимљена је и цела Тамнава. Можемо се похвалити да ниједно намесништво није осликано и представљено изнутра, споља и из ваздуха, као што је то урађено у нашем Тамнавском Намесништву чији је центар убски Храм.
Величанственост храма Христа који поред убских великана постаје још један симбол града и најмодернија презентација на интернету је за нас тек почетак. Већ је организован УРЕЂИВАЧКИ ОДБОР будуће презентације, који ће на странама сајта свакодневно објављивати дешавања из цркве али се и борити за ширење и продубљивање наше вере уз промовисање и самог града. Читајте са нама Свето Писмо, мисли мудраца и многе друге духовне теме. План нам је и да за нека од тих питања током следеће године одржимо предавања за наше вернике.
Придружите нам се на предсојећој прослави поводом дана Христовог рођења и будите са нама на фејсбуку и будућој интернет презентацији. Сваки ваш коментар и сугестија су добро дошли. Придружите се јер Христос је рекао: „Где су двоје или троје у име моје, и ја сам са њима“.

Храм Христа Спаситеља – Црква Уб

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)