Glas Tamnave stampa

ЗА БОЉЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ

Уб, 23. јануар 2013. у 14:07

Аутор: Д.Недељковић

ЗА БОЉЕ ЗДРАВСТВЕНЕ УСЛУГЕ

Дому здравља Уб донирана рачунарска опрема

Компанија „ComTrade” извршила је и четврту испоруку рачунарске опреме општини Уб која је, овога пута, уручена Дому здравља, што ће унапредити пружање здравствених услуга грађанима Тамнаве. Приликом примопредаје три компјутера и два штампача др Катарини Васиљевић Пантелић, директорки Дома здравља, председник општине Уб Дарко Глишић још једном се захвалио овој компанији која ће, на основу недавно потписаног уговора о донаторству, органу локалне управе, свим јавним предузећима и установама обезбедити информатичку опрему у вредности од пар милиона евра. Испорука се врши етапно, а по окончању уговора, пословање јавног сектора биће модернизовано и осавремењено.
- Трудићемо се да, ако буде потребно, још оваквих донација прибавимо за здравствену установу. Дом здравља унапређује свој рад и ми морамо да помогнемо да се тај процес настави и даље, јер пацијенти не смеју да трпе – истакао је Глишић.
Захваливши се на донацији, др Катарина Васиљевић Пантелић је истакла да медицинско особље убског Дома здравља ради на комјутерима старим четири године.
- Дом здравља на Убу има четрдесетак рачунара, а четири сеоске амбуланте, које су умрежене у здравствени систем, имају осам рачунара. Сви рачунари су из 2009. године, тако да ће нам ова донација добро доћи да полако кренемо са занављањем опреме. Мој циљ у наредна два, три месеца је да здравствени информациони систем, значи картон који сада имамо, а којим нису задовољни ни лекари ни пацијенти, из ваљевског Дома здравља, где се сада налази, пребацимо на Уб. Сви наши подаци од 2009. до данас су у Ваљеву. Ако „пукне” веза, ми у моменту немамо податке о лечењу пацијента у последње три године. Због тога, један од поклоњених рачунара искористићемо као сервер, а са ова два ћемо полако почети да занављамо опрему и да замењујемо рачунаре који су најстарији – рекла је директорка убског Дома здравља. Она је том приликом казала и да је, поред ове, општинско руководство обезбедило и донацију у сушеном угљу, захваљујући којој су сеоске амбуланте топле.

Ова вест нема галерију слика.


Актуелно издање

Број 282 (4. март 2021)

Број 282 (4. март 2021)
Преузми .pdf формат

Следећи број излази:
18. март 2021.
RS Sistem

Архива претходних бројева

Број 281 (11. фебруар 2021.)

Број 280 (28. јануар 2021.)

Двобој 278-279 (24. децембар 2021.)

Број 277 (3. децембар 2020.)

Број 276 (19. новембар 2020.)